SL
  • SNARKY PUPPY

   SNARKY PUPPY

   Ena najbolj atraktivnih glasbenih zasedb tega stoletja

  • JOHN ZORN BAGATELLES MARATHON

   JOHN ZORN BAGATELLES MARATHON

   John Zorn in Ljubljana @ 60. Jazz festival Ljubljana

  • JOHN ZORN THE HERMETIC ORGAN

   JOHN ZORN THE HERMETIC ORGAN

   John Zorn in Ljubljana @ 60. Jazz festival Ljubljana

  • NUBYA GARCIA

   NUBYA GARCIA


  Celoten program 60. Jazz festivala bo objavljen 21. 3. 2019

  NUBYA GARCIA

  čet / 20.06. at 22:30

  Cankarjev dom, Prešernova cesta 10, Ljubljana

  22, 19* EUR / Klub CD

  Visit the page of this event

  Koncert

  Odkrivamo še eno veliko ime letošnjega jubilejnega festivala. Nubya Garcia je nekaj zadnjih let vodilna glasbenica na mladi londonski, klubsko zavedni jazzovski renesansi ter je ob Shabaki Hutchingsu, Kokoroko in še nekaterih drugih glasbenikih, ki so že gostovali v Ljubljani ali pa pridejo to pomlad, oplemenitila londonsko jazz groove sceno. Ta je ob podpori številnega mladega občinstva, ki se iz Londona širi v vse smeri, postala ena najpomembnejših v zadnjih desetletjih. Jazz, kot ga igra Nubya, je po več desetletjih zatišja ponovno postal osebna izkaznica mladih ter njihova stična točka med tradicijo in sodobnostjo. K temu je občutno pripomoglo naraščajoče gibanje Jazz Re: freshed, katerega članica je od samih začetkov tudi Nubya.

  Tako kot Shabaka Hutchings je tudi Nubya Garcia otrok karibskih staršev in je odraščala v ustvarjalnem okolju severozahodnega Londona. Diplomirala je na konservatoriju za glasbo in ples Trinity Leban. Za sabo ima album Tomorrow's Warriors in EP When We Are, s katerima si je odprla vrata jazzovskih in drugih festivalov na obeh straneh Atlantika. Na zadnjem EP Garcia raziskuje, kako se lahko elektronika uporablja v jazzovskih nastavitvah v živo.

  »Želela sem samo ponovno predstaviti melodije v novem glasbenem svetu in jih odnesti novemu občinstvu. Želim, da ljudje plešejo z mojo glasbo.« Nubya Garcia

   

  FESTIVALSKA VSTOPNICA
  Vključuje vse koncerte, filme, predavanja ...
  Samo 60 vstopnic za 90 EUR