Abeceda: Brina Kren – Rišem si bogove

  čet / 18.06. at 21:00

  Park CD , Ljubljana

  vstop prost

  Park CD, nastop v živo

  Slovenija

  Brina Kren, altovski saksofon; Lenart de Bock, tenorski saksofon; Tisa Neža Herlec, slika; Vida Vatovec, glas; Urban Megušar, violončelo

  Projekt Rišem si bogove sta kot duo zasnovala Brina Kren in Lenart De Bock v sodelovanju s Tiso Nežo Herlec. Tokrat bo izveden v razširjeni zasedbi z Urbanom Megušarjem in Vido Vatovec. Gre za mešanje poezije z glasbo, ustvarjeno na kraju samem, snovanje fiktivnih osebnosti ter njihovih portretov skozi zvok in sliko.


  Lenart in Brina, oba saksofonista, že vrsto let različno sodelujeta. Tisa, ki je dejavna na več področjih, je za projekt prvotno prispevala portrete, tokrat pa bo sodelovala na daljavo. Urban je violončelist, ki je bil k zasedbi glede na prejšnje skupne izkušnje povabljen priložnostno. Vida, sicer saksofonistka, pa v zadnjem času kot medij razvija svoj glas, s katerim se bo zasedbi prvič pridružila na odru.

   

  .abeceda je simulator, hibriden razvojni format, ki združuje potenciale sodobnih tehnoloških in družbenih premis ter vzpostavlja nova generativna področja med polji umetniških praks, raziskav in teorije.

  Program poteka v koprodukciji z zavodom .abeceda. Umetniški vodja programa .abeceda je Dré A. Hočevar.

  **Park CD in www.ljubljanajazz.siFB Jazz festivala Ljubljana, YouTube Cankarjevega doma

   

  V primeru dežja bomo koncerte, načrtovane v Parku CD, preselili v Klub Cankarjevega doma.