Goran Kajfeš Subtropic Arkestra

Pet / 29. 6. / 22.30

 

Goran Kajfeš Subtropic Arkestra 

Švedska

 

Koncert je prestavljen iz 23. ure na 22.30.

 

Goran Kajfeš, trobenta; Jonas Kullhammar, saksofon, flavta; Per »Ruskträsk« Johansson, saksofon, flavta; Reine Fiske, kitara; Jesper Nordenström, klavir; Fender Rhodes, sintetizator; Johan Berthling, bas; Johan Holmegard, bobni, tolkala

 

Proslavljeni trobentač hrvaškega porekla, ki ga med drugim poznamo iz Fire Orchestra, se je v zadnjem desetletju sprehodil skozi zapuščino najlepših pesmi znamenitih izvajalcev od Soft Machine in Miltona Nascimenta do Grizzly Bear in Tame Impala, če naštejemo samo štiri od skoraj tridesetih biserov, ki jih najdemo na treh albumih The Reason Why Vol 1–3. V zasedbo je povabil izbor švedske jazzovske scene, ki so v vsak komad zagrizli, kot da bi bil njihov, in nastala je plesna orkestralna glasba, ki si jo lahko požvižgavaš že od prvega poslušanja ali pa se preprosto začneš vrteti od veselja. Subtropic Arkestra je še razlog več, da nam brez glasbe živeti ni.
»Ko smo se odločili uresničiti zamisel o interpretacijah glasbe, ki nas navdihuje, smo projekt omejili na tri izdaje, da se izognemo oznaki benda, ki igra priredbe,« razloži trobentač in vodja zasedbe Goran Kajfeš. »Izjemna izkušnja nas je oplemenitila in pomagala pri rasti benda, vendar je sedaj čas, da se Subtropic Arkestra zazre drugam, v nova obzorja.« Drugače rečeno, bend bo odslej glasbo snoval v lastnih vrstah. »Razburljivo je, saj nihče od nas ne ve, kaj bomo odkrili,« pravi Kajfeš.

 


Klub CD, 16, 12* EUR