Razstavi

Petra Cvelbar: V ženskih rokah

27. 6. –24. 8.

Mala galerija, vstop prost

Petra Cvelbar je fotografinja, ki se pod odrom počuti kot doma, in glasba je tisto, kar jo žene v nenehna odkrivanja. Njene fotografije najdevajo mesta na ovitkih zgoščenk, glasbenih revijah, spletnih straneh in kot promocijsko gradivo glasbenih skupin (več o njenem delu na www.petracvelbar.com).

Projekt V ženskih rokah, ki bo na ogled v okviru 59. Jazz festivala Ljubljana, se neposredno ne ukvarja s položajem ženske v (glasbenem) svetu, ga ne želi poudarjati ali soditi, niti ne govori o spolno določenih vlogah v glasbi. Prikazuje le to, da ženska prisotnost (avtorstvo) predstavlja drugačen pristop h glasbeni interpretaciji.

 

 

 


ZLATKO KAUČIČ: 40 LET USTVARJALNOSTI

Od 13. 6. dalje
NLB Galerija Avla (Trg republike 2), vstop prost 

Glasbenik, skladatelj, učitelj in dobitnik več nagrad s področja kulture, Zlatko Kaučič, predstavlja skozi objektiv priznanih slovenskih in tujih fotografov (med njimi Žiga Koritnik, Iztok Zupan, Petra Cvelbar, Jože Požrl, Tone Štamcar, Primož Zrnec, Luca A d'Agostino, Luciano Rossetti) svojo dolgoletno izjemno ustvarjalno in brezkompromisno umetniško pot. Kurator razstave: Iztok Zupan. Ob odprtju razstave bo nastopil glasbenik Vid Drašler.
NLB Galerija Avla (Trg republike 2), vstop prost