Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Uvodnik

NUJNO OBVESTILO: Hrček Rajko demonstrira.

Jazz festival Ljubljana, že petinšestdesetič!

Pomembneje kot to, da je JFL eden najstarejših jazz festivalov v Evropi, je, da je eden najstarejših med tistimi, ki delujejo brez prestanka. Kontinuiteta. Razlogi zanjo so raznovrstni in se z leti tudi spreminjajo – od prvotnega entuziazma do infrastrukturnega zaledja, vztrajnosti, trme, iznajdljivosti in spretnosti organizacijskega pogona, z obvezno podstatjo družbene solidarnosti in stabilnosti.  Prav o slednjih dveh smo ob trenutnih svetovnih krizah prisiljeni v vsakodnevno preizpraševanje. Jazz ne daje odgovora, je pa več kot žanr ali scena – je sila, ki združuje, gradi in ne ločuje, ki odkriva, uči in razširja ter ne spodbuja zatohle ignorance oziroma se proti njej kar bori. Vedno in znova. 65. Jazz festival Ljubljana to dela na široko – od priklona h koreninam tradicije do pozdrava izrazito sodobnim izrazom – ponovno s parkom kot osrednjim vozliščem festivala in odprtjem v edinstvenem ambientu Križank.

Raba piškotkov
Ta spletna stran uporablja piškotke. Z vašim soglasjem vam bomo naložili tudi piškotke za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje.
Dovoli vse
Zavrni vse
Obvezni
Obvezni piškotki zagotavljajo bistveno funkcionalnost. Spletna stran brez piškotkov ne more pravilno delovati in jih lahko izključite le s spreminjanjem nastavitev brskalnika.
Dovoli vse
Oglaševalski piškotki
Tržne piškotke uporabljamo za izboljšanje ustreznosti oglaševalskih akcij, ki jih prejemate.
Facebook
Dovoli vse
Zavrni
Analitični piškotki
Analitični piškotki nam pomagajo izboljšati našo spletno stran z zbiranjem in poročanjem podatkov o njeni uporabi.
Google analitični piškotki
Dovoli vse
Zavrni
Google Oglaševanje
Če soglašate bodo Google oglasi na strani prilagojeni vašim preferencam.
Google Ads
Dovoli vse
Zavrni